Kommunikations Helen

Komhel

Se möjligheterna..inte hindren

  • Mångsidig träning
  • Hästen är en  accepterande vän
  • Ridning kräver kroppsmedvetenhet
  • Bättre balans i tillvaron
Många människor känner en stor glädje av att vara tillsammans med djur. Att komma ut i naturen, byta miljö och umgås med djur är värdefullt. Känslan av att vara nära och ta hand om ett stort varmt djur som är tryggt och lugnt, gör det lättare att kunna slappna av och hitta lugnet i sig själv.              Flertal beskriver en känsla av att hästarna lyssnar på dem. Ett djur dömer inte eller ställer krav på att man ska vara på ett speciellt sätt, man fick vara den man är för hästen.
Forskning har visat att det kan vara bra för människors hälsa att umgås med djur och att de får oss att må bra psykiskt, fysiskt och socialt.
Därför har idag djur börjat användas inom vård, social omsorg och rehabilitering. I samspelet och kommunikationen med hästen sker saker som vi inte alltid kan sätta ord på. Ridningen är alltså främst terapeutisk och hästen ett terapeutiskt "instrument"                                                                                                         Att folk i alla tider har ridit för att det är skönt, avkopplande och förknippat med frihet är ingen nyhet. Men att rida för att bli en bättre chef, få bättre koordination och styrka eller för att få bättre självförtroende, är nog nytt för många. På Komhel får man öva dessa förmågor, via ridterapi. Vi hjälper människor med till exempel ms, utbrändhet, ledarskap, efter och under cancerbehandlingar.
Ridning och att umgås med hästar fyller en stor och viktig funktion för friskvård och rehabilitering för många människor i Sverige