Kommunikations Helen

Komhel

Se möjligheterna..inte hindren

Mina tjänster

Kommunikation - Konflikthantering - Ledarskap - Optimistkonsult

Kommunikation - Mänskliga relationer och förhållningssätt på arbetsplatsen. "Om alla bara tänkte som jag" "Jobbar vi ihop, eller bara samtidigt"

Konflikthantering - Det är helt omöjligt att undvika konflikter när folk ska jobba tillsammans. Du kan göra mycket för att se till att du eller dina anställda hanterar meningsskiljaktigheter. Hur du hanterar konflikter är avgörande för hur dina relationer ser ut på arbetsplatser, såväl som hemma. Det har en avgörande betydelse för hur du själv mår och vad du kan prestera tillsammans med andra människor. Hur du hanterar konflikter är inte minst viktigt om du har makt över andra som ledare, chef, lärare eller förälder.

Ledarskap -  Chefer gör skillnad! Alla chefer, oavsett nivå, är nyckelpersoner för verksamheten. Chefens viktigaste uppgift är att skapa resultat genom att ta tillvara och utveckla medarbetarna och verksamheten.

Optimistkonsult Det gäller att lyfta blicken, räta på ryggen och söka nya vägar. Allt handlar om vilken inställning man har. Man kan spotta i nävarna och ta nya tag eller också ger man upp.
Vi reagerar olika på förändring. De som reagerar med optimism och som antar utmaningen har den största chansen att lyckas.
– När förändringens vindar blåser bygger en del vindskydd, lägger sig platt och hoppas att det ska sluta blåsa. Andra sätter upp väderkvarnar och använder vinden till någonting positivt.

Hästunderstödda insatser Fysisk eller psykisk träning
 För dig som vill bli friskare med häst. Hästen är ett utmärkt träningsredskap, till exempel för att öka din muskelstyrka. På hästryggen sitter du i en optimal ställning – kroppen mår bra. Att borsta och sköta hästen innan ridningen har en positiv effekt på hälsan: stressen rinner direkt av en, ett högt blodtryck sjunker när hästen står lugnt och stilla på stallgången och njuter av att bli ompysslad.

Rehabilitering med häst skräddarsyr vi utifrån dina önskemål och behov. Vill du bara komma upp på hästryggen? Vill du rida och förbättra hållning och muskelstyrka? Eller kanske bara känna värmen från en häst som står på stallgången? Tillsammans med dig gör vi upp en plan för vad du vill uppnå.


Bröst & Äggstockscancer

Föreläsning inom ärftlig bröst & äggstockscancer

Idag får runt 10 procent av alla kvinnor i Sverige bröstcancer någon gång under sin livstid. Av dessa är mellan 5 till 10 procent orsakad av ärftlig bröstcancer. Ca hälften av dessa beror på medfödda mutationer i kroppens alla celler i BRCA1-eller BRCA2-generna. I siffror upptäcks nästan 7 000 fall av bröstcancer i Sverige och 350-700 av dessa antas bero på genetiska faktorer.                                                                                                   Genom egen erfarenhet av denna ärftliga cancer så delar jag med mig av min personliga resa och hur jag har gjort mina val. Hur tacklar man sorgen när någon nära blir drabbad, ska jag ta gentestet, vill jag veta, kan jag förebygga och i så fall hur??